Loading...
Komoly bajban van az Egyesült-Államok vérellátása

Komoly bajban van az Egyesült-Államok vérellátása

Statista.com Jan 12, 2022 - A Vöröskereszt – a maga nemében elsőként – nemzeti donorvér hiányt hirdetett az Egyesült Államokban, mondván, hogy a vérhiány most a legrosszabb az elmúlt több mint egy évtizedben.

A folyamatban lévő Covid-19 világjárvány súlyosbította az adományok csökkenését, ami a hidegebb évszakkal együtt jár, mivel országszerte továbbra is lemondják a véradásokat, és a szervezetet is elérte a létszámhiány.

A Vöröskereszt tájékoztatása szerint a véradók számának 10 százalékos csökkenése a járvány miatt ahhoz vezetett, hogy a kórházi igények nem kielégíthetők, és a kritikus vércsoportok – például a 0 típusú – tartalékai egynapi ellátásra csökkentek.

Míg a Vöröskereszt felelős az Egyesült Államokban leadott donorvérek körülbelül 40 százalékáért, a helyzet hasonlónak tűnik a független vérelosztó központokban is, amelyek az adományozott vér körülbelül 60 százalékáért felelősek.

Az ernyőszervezetük, az America's Blood Centers adatai azt mutatják, hogy hétfőn a független elosztó infrastruktúra csaknem háromnegyede kritikusnak ítélt vérellátási szintet jelentett, ami mindössze két napra vagy annál kevesebbre elég. A helyzet különösen a keleti államokban volt aggasztó, ahol az elosztó infrastruktúra több mint fele egynapos vagy annál rövidebb ellátás volt.

A Vöröskereszt arra kéri az Egyesült Államok lakosait, hogy segítsenek vér-, vérlemezke- vagy vérplazma-adással, amit akár a szervezeten keresztül, akár a helyi értékesítési pontokon keresztül is megtehetnek.

statista

Forrás: www.statista.com

Szeretnél TE is vérplazmát adni?

Ennek semmi akadálya, hiszen a Plazmacentrumban mindig segítőkész munkatársak várnak, akár egyedül jössz, akár az ismerősöddel, barátoddal.

Juttatás, akár 25.000 Ft értékben!

Ha egyedül jössz, akkor a megszokott 21.000 Ft juttatásban részesülsz az első alkalommal, viszont ha 2 embert hozol magaddal, akkor + 2.000 Ft-ot adunk Neked, ha 4 embert, akkor pedig + 5.000 Ft-ot.

Emellett pedig évi akár 500.000 Ft juttatásban is részesülhetsz!

Ha Neked ez lesz az első plazmaadásod, nem kell semmitől tartanod, hiszen mindenben segítünk.

Ne feledd, a plazmaadással életeket menthetsz! Adjatok vérplazmát minél többen!

Plazmacentrum Nyugati, Mark Center

Cím: 1066 Budapest, TERÉZ KÖRÚT 46.

1. West-Endtől és a Nyugati pályaudvartól 2 perc gyalogosan az Oktogon irányába

2. 4-6-os vonalán

3. A város szívében, az M3-as metrótól 300m-re

Ha kérdésed van, telefonálj és segítünk: +36 30 149 4790

Előző blogcikkünkhöz kattints ide: Vashiány tünetei, vaspótlás lehetőségei.